Přejít na obsah
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1

Vlaky do Norimberku budou od prosince 2012 zrušeny

Podle informací uveřejněných na stránkách České televize bude od prosince 2012 ukončen provoz přímých vlaků z Prahy přes Plzeň do Norimberka. Důvodem je především nekonkurenceschopná jízdní doba vlaků, která je ve srovnání s autobusy využívajícími hotovou dálnici mezi Prahou a Norimberkem, o 70 minut delší.

Přímé spojení mezi Prahou a Norimberkem budou nadále zajišťovat již jen expresní autobusy Deutsche Bahn, které ovšem nezastavují v Plzni. Plzeň tak přijde o přímé spojení s Norimberkem. Česká televize připomíná, že toto spojení existovalo prakticky od nepaměti a zůstalo zachováno i v dobách komunistického režimu, kdy byl Západní expres jediným přímým spojením do tehdejšího západního Německa.

Dosavadní dva denní rychlíky z Prahy do Norimberka budou od prosince přesměrovány do Mnichova. Po tomto spojení je podle představitelů železnic větší poptávka a ani jízdní doba vlaku není ve srovnání s jízdou autobusem o tolik delší.

Znovu se tak ukazuje nutnost investic do zásadní rekonstrukce tratě mezi Prahou a Schwandorfem, o které se hovoří již bezmála dvacet let, na kterou byla zpracována již celá řada studií a která má podporu Bavorska, bavorských regionů i Plzeňského kraje. Dosud se však nezačalo ani s přípravami této stavby.

Více informací ke spojení Mnichov- Praha (Donau- Moldau Bahn) je k dispozici zde: http://www.regensburg.de/sixcms/media.php/121/cz_machbarkeitsstudie_donau_moldau_bahn.pdf

Autor: Datum poslední editace: 7.4.2017