Přejít na obsah
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1

Letošní ročník veletrhu JAGD & HUND navštívilo 72.000 návštěvníků

Dortmund, 10.02.2009 – Letošní ročník mezinárodního veletrhu JAGD & HUND navštívilo ve dnech 3.-8.2.2009 72.000 návštěvníků. Vysokou úroveň návštěvnosti z minulých let se i přes hospodářskou krizi podařilo udržet. Na veletrhu vystavovali 653 vystavovatelé z 35 zemí, čímž byl opět překonán loňský rekord. Rekordní byla rovněž internacionalita veletrhu, když 12,8% návštěvníků bylo zahraničních. Vystavovatelé byli velmi spokojeni s vysokým objemem prodejů připadajících na jednoho návštěvníka i s celkovým obratem uskutečněným na veletrhu. Veletrh tak opět potvrdil svou pozici jedné z hlavních evropských událostí v oblasti myslivosti a sportovního rybářství.

Česká republika partnerskou zemí veletrhu

Partnerskou zemí letošního ročníku veletrhu byla Česká republika, která byla zastoupena Ministerstvem zemědělství, Českomoravskou mysliveckou jednotou a Českým rybářským svazem. V rámci společné expozice se představilo následujících 14 českých firem: AMBIANCE, s.r.o., B&F, s.r.o., BVV, a.s., Dobromil Pospíšil – Zoopo, Ing. Michal Zubíček, JUMMY´S T-SHIRTS, Karel Janoušek – Lovex, Lesy ČR, s.p., LUKO s.r.o., Mikov s.r.o., Rembrandt s.r.o., Roman Provazník, Umělecká agentura Thomas s.r.o. a VÍTEX CZ, a.s. Čeští vystavovatelé vyjádřili velkou spokojenost s úrovní prezentace, doprovodným programem i s celkovými výsledky veletrhu.

Vysoký zájem zahraničních návštěvníků

Každoroční růst počtu a podílu zahraničních návštěvníků se potvrdil i letos, kdy 12,8% návštěvníků přijelo ze zahraničí, zejména z Belgie, Velké Británie, Lucemburska, Nizozemí, Litvy, Rumunska a Švýcarska. Více než polovina návštěvníků přijela do Dortmundu ze vzdálenosti mezi 100 a více než 300 km.

Vysoké objemy prodejů

Veletrh JAGD & HUND se dlouhodobě vyznačuje vysoce koupěschopnými návštěvníky. 90% z nich letos na veletrhu něco zakoupilo nebo objednalo. Průměrná útrata oproti loňsku opět vzrostla a dosáhla 515 EUR. Objem celkových prodejů pak dosáhl 33,5 milionu EUR. Nejžádanějším sortimentem byly myslivecké a lovecké oděvy, příslušenství pro myslivost, zbraně a jejich příslušenství. Vysoké objemy prodejů byly způsobeny zejména velkou spokojeností návštěvníků s nabídkou veletrhu, již označili v 78,1% za dobrou až výbornou. Pouhé necelé 1% návštěvníků nebylo s nabídkou veletrhu spokojeno. 93,2 návštěvníků se chystá navštívit veletrh i v příštím roce.

Bohatý doprovodný program – Mistrovství Evropy ve vábení jelenů

Veletrh JAGD & HUND tradičně návštěvníkům nabízí bohatý doprovodný program. Ve veletržních halách proběhly nejrůznější předváděcí akce a soutěže, např. ukázky dravců, přehlídky psích plemen nebo soutěž ve vyřezávání motorovou pilou. Atraktivním diváckým magnetem bylo i předvádění terénních automobilů na speciální překážkové trati a možnost testovacích jízd pro návštěvníky.Vrcholem doprovodného programu bylo Mistrovství Evropy ve vábení jelenů , jehož se zúčastnilo 24 borců z 8 zemí. Vítězem se stal český reprezentant Jan Brtník.

Atraktivní prezentace dravých ryb

Hala č. 5 Dortmundského výstaviště již tradičně patří milovníkům sportovního rybářství. Nejvíce je letos přitáhla prezentace dravých ryb. Vysoký zájem byl i o nabídku rybářských prutů, sítí, oblečení, rybářských nožů a veškerého příslušenství.

Vysoká spokojenost vystavovatelů

Vystavovatelé byli na letošním ročníku spokojeni především s vysokou internacionalitou a kvalitou návštěvníků. 91,7 % vystavovatelů uvedlo, že byla částečně nebo zcela naplněna jejich očekávání, přičemž u dalších 4,2 % byla jejich očekávání dokonce překročena. 90 % vystavovatelů se hodlá jistě nebo velmi pravděpodobně zúčastnit i příštího ročníku veletrhu. Žádný z vystavovatelů účast na příštím ročníku výslovně neodmítl.

Ihned po skončení letošního ročníku byla zahájena registrace vystavovatelů na JAGD & HUND 2010, který se koná od 2. do 7.2.2010. Čeští vystavovatelé mohou i v roce 2009 využívat služeb společnosti WebTrade CZ s.r.o., která je výhradním zástupcem Veletrhu Dortmund v ČR a na Slovensku a která poskytuje českým vystavovatelům komplexní servis pro přípravu stánku a veletržních expozic.

Pro více informací a rezervace výstavních ploch nás, prosím, kontaktujte na tel: 296 348 207, nebo emailem: office@exportdosrn.cz

Rádi Vás uvítáme jako vystavovatele na veletrhu JAGD & HUND 2010!

Podrobné informace o veletrhu naleznete zde.

Autor: Datum poslední editace: 22.5.2017