Přejít na obsah
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1

Německo je atraktivní zemí pro přímé zahraniční investice

Každoroční průzkum poradenské společnosti A.T. Kearney ukazuje, že Německo se stává stále více atraktivnější zemí pro investory. Německo kontinuálně stoupá v žebříčku již posledních několik let. V roce 2013 obsadilo sedmou příčku, v loňském roce to byla pozice čtvrtá a v letošním průzkumu z druhého místa sesadilo Čínu. Důvod? Plánovaný Brexit.

Investoři hledají spolehlivého partnera na evropském trhu a po oznámení vystoupení Spojeného království z Evropské Unie podrobně sledují právě Německo. Německý vzestup je dán jeho pevným zakotvením uprostřed Evropské unie. Bez stabilní politické situace, transparentní regulace a rostoucích okolních ekonomik EU by Německo těžko na tak vysokou pozici dosáhlo.

Studie také uvádí, že více jak tři čtvrtiny oslovených společností plánují přímé investice v zahraničí v příštích třech letech. A to přes rostoucí geopolitická rizika a negativní efekty globalizace.

Studie, kterou zveřejňuje poradenská společnost A.T. Kearney pravidelně od roku 1998 stanovuje pořadí zemí atraktivních pro přímé investice. Studie sleduje názory členů představenstev a top manažerů z více jak 1000 společností, kteří hodnotí světové ekonomiky.

Zdroj: Studie A.T. Kearney

Autor: Datum poslední editace: 12.5.2017