Přejít na obsah
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1

Prodej Deutsche Telekom má podpořit výstavbu širokopásmové telekomunikační sítě v Německu

Prodej Deutsche Telekom má podpořit výstavbu širokopásmové telekomunikační sítě v Německu

Německá spolková vláda ohlásila záměr prodat svůj podíl v telekomunikačním gigantu Deutsche Telekom. Podíl v Deutsche Telekom má být prodán německé rozvojové bance  KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau). Výtěžek z prodeje má být vložen do nově založené státní společnosti určené pro podporu rozvoje širokopásmové telekomunikační sítě v Německu (broadband).

Spolková vláda vychází z toho, že výkonná a rychlá komunikační síť je pro hospodářský úspěch Německa klíčová a investice do digitální budoucnosti jsou pro Německo velmi důležité.

Při prodeji podílu v Deutsche Telekom hodlá spolková vláda postupovat co nejopatrněji, aby tím neohrozila stabilitu německé telekomunikační sítě. Cílem je provést prodej postupně po jednotlivých kontinuálních krocích, aby nebyla vyvolána nejistota na akciových trzích a případné výkyvy kurzu akcií Deutsche Telekom.

Vítěz posledních německých parlamentních voleb CDU-CSU považuje kompletní jednorázové vybudování optické sítě v krátké době za neproveditelné. Proto plánuje postupnou modernizaci sítě, kdy hodlá souběžně podporovat jak vektorovou technologii, tak širokopásmovou síť. Součástí plánu je i pokrytí venkovských a odlehlejších oblastí Německa tak, aby v příštích letech bylo vysokorychlostní připojení k internetu dostupné v celém Německu.

Do výstavby vysokorychlostních telekomunikačních sítí by v Německu měly být do roku 2020 investovány celkem 4 miliardy  EUR.

Zdroj: www.cducsu.de

Autor: Datum poslední editace: 3.10.2017