Přejít na obsah
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1

Inter-tabac opět jedničkou mezi světovými odbornými tabákovými veletrhy

32.ročník největšího světového odborného veletrhu tabáku a kuřáckých potřeb Inter-tabac 2010, který se odehrál ve dnech 17.-19.9. 2010 na dortmundském výstavišti, skončil novým rekordem v počtu vystavovatelů a návštěvníků. Veletrh se pochlubil vysokým zastoupením zahraničních návštěvníků a vystavovatelů, vysokým objemem uzavřených obchodů a silným zastoupením německého specializovaného maloobchodu. 287 vystavovatelů (v roce 2009: 256) z 39 zemí, z nichž 40% bylo zahraničních, předvedlo na 10.000 m2 výstavní plochy (v roce 2009: 9.540) aktuální novinky z oblasti tabáku, kuřáckých potřeb, zařízení maloobchodu, lihovin, vín a dalších.

Vysoce kvalitní návštěvnost

Veletrh Inter-tabac přilákal jako tradičně velké množství zahraničních odborných návštěvníků. Jejich podíl na celkové návštěvnosti dosáhl 28% Silně zastoupeni byli návštěvníci z Asie, Afriky, Severní a Jižní Ameriky, Blízkého a Středního Východu i Austrálie. Vystavovatelé přivítali na svých expozicích návštěvník i poměrně exotických zemí, jakými jsou např. Irán, Egypt, Taiwan nebo Indonésie. Návštěvníci veletrhu opět přijeli z velkých vzdáleností. Více než polovina z nich přicestovala do Dortmundu ze vzdálenosti přesahující 300 km. Zhruba pětina návštěvníků přicestovala do Dortmundu letecky. Vedle vysoké internacionality návštěvníků se mohli vystavovatelé těšit i z rostoucí exkluzivity veletrhu, což dokládá fakt, že 60% návštěvníků navštěvuje v branži pouze Inter-tabac a žádný jiný odborný veletrh. Stabilně vysoký byl i podíl majitelů firem, manažerů a nákupních ředitelů s rozhodujícím vlivem na nákupní rozhodování. Letos podíl těchto návštěvníků na celkové návštěvnosti dosáhl 90%.Celkový počet návštěvníků opět překonal rekordy z předešlých let a vyšplhal se na 7.100 osob, což je o 7% více, než v loňském roce.

Vysoký objem uzavřených obchodů

Firmy z oblasti tabáku a tabákových potřeb očekávají v letošním roce nárůst obratu a podstatné zlepšení ve srovnání s rokem 2009. Dokládá to i velký zájem odborných návštěvníků o veletrh i jednotlivé výstavní expozice. Odborní návštěvníci využívají veletrh zejména pro budování a udržování obchodních kontaktů, sbírání informací o novinkách v oboru a aktuálních trendech i pro získání základní orientace na tabákovém trhu. 78,3% (2009: 75,3%) návštěvníků uzavřelo přímo na veletrhu objednávku zboží pro nadcházející sezónu. Průměrná výše uzavřených obchodů na jednoho návštěvníka činila v letošním roce 11.362 EUR a v některých případech dokonce překročila i hranici 100.000 EUR. Celkový obrat obchodů uzavřených na veletrhu dosáhl více než 63 milionů EUR.

Spokojení návštěvníci i vystavovatelé

Nemalá část vystavovatelů považuje Inter-tabac za jedinečnou příležitost v klidu předvést obchodním partnerům celou šíři svého sortimentu a vést s nimi v luxusním prostředí kvalitní obchodní jednání. To podle nich není nikde jinde možné. Na Inter-tabacu jsou totiž přítomni zástupci celého německého a evropského tabákového průmyslu. Více než tři čtvrtiny vystavovatelů jsou spokojeny nebo dokonce velmi spokojeny s obchodními výsledky jejich účasti. Zhruba 60% vystavovatelů pak hovořilo o četných uzavřených kontraktech. Očekávání 90% vystavovatelů ohledně výsledků veletrhu byla naplněna, u 6% z nich dokonce překonána. Vysoce spokojení byli tradičně i návštěvníci veletrhu. 90% návštěvníků ohodnotilo spektrum nabídky veletrhu za uspokojivé až velmi dobré. 88,1% návštěvníků považuje letošní ročník za ještě vydařenější, než ten minulý. S návštěvou příštího ročníku veletrhu pak počítá 95,7% návštěvníků. Podobně pozitivní nálada panovala i na straně vystavovatelů. 94,6% vystavovatelů počítá určitě nebo velmi pravděpodobně s účastí i na příštím ročníku veletrhu. Z toho 75% plánuje stejnou velikost stánku a 19% uvažuje dokonce o jejím rozšíření.

Nejžádanější sortimentní skupiny

Nejžádanějším sortimentem na letošním veletrhu Inter-tabac byly doutníky a doutníčky, cigarety, kuřácké potřeby, jemný řezaný tabák, lulkový tabák, dýmky a cigaretový papír. Velký zájem návštěvníků si vysloužil i doplňkový sortiment, zejména luxusní lihoviny a ušlechtilá vína.

Příští ročník

Ihned po skončení letošního ročníku byla zahájena registrace vystavovatelů na Inter-tabac 2011, který se koná v Dortmundu od 23. do 25.9. 2011.

Čeští i slovenští vystavovatelé mohou i nadále využívat služeb společnosti WebTrade CZ s.r.o. , která je výhradním zástupcem Veletrhů Dortmund v ČR a na Slovensku a která vystavovatelům poskytuje komplexní servis pro přípravu stánků a expozic.

Pro více informací a rezervace výstavních ploch nás, prosím, kontaktujte na tel: 296 348 207, nebo emailem na: office@webtradecz.czVýhradní zastoupení Messe Westfalenhallen Dortmund v ČR a SR: WebTrade CZ s.r.o. Václavské nám. 66 110 00 Praha 1 Tel: 296 348 210

Fax: 222 211 327 E-mail: office@webtradecz.cz www.exportdosrn.cz Další informace o veletrhu naleznete zde

Autor: Datum poslední editace: 22.5.2017