Přejít na obsah
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1

Veletrh Inter-tabac – nejdůležitější událost světové tabákové branže

Dortmund, 25.09.2011 – Veletrh Inter-tabac zůstává událostí číslo jedna tabákové branže a jakožto největší světový veletrh tabáku a tabákových potřeb opět potvrdil svou celosvětovou pozici. Se 303 vystavovateli z celkem 40 zemí a 7.987 návštěvníky tak ve dnech 23.- 25.9.2011 zaznamenal již 33. ročník veletrhu Inter-tabac další historický rekord.

Vysoce kvalitní návštěvnost Nejdůležitější skupinou návštěvníků na veletrhu Inter-tabac jsou tradičně němečtí nákupčí. Na veletrhu hodnotí především velmi širokou nabídku výrobců a dodavatelů z celého světa. Silně zastoupeni jsou však také nákupčí a obchodníci z celého zbytku světa. I letošní Inter-tabac přilákal velké množství zahraničních odborných návštěvníků. Jejich podíl na celkové návštěvnosti dosáhl 29%. Zastoupeni mezi nimi byli návštěvníci z Asie, Afriky, Severní a Jižní Ameriky, Blízkého a Středního Východu i Austrálie.

Vzhledem ke svému kontraktačnímu charakteru zaznamenává Inter-tabac vysoce kvalitní návštěvníky. Naprostá většina z nich (více než 90%) jsou majitelé firem, manažeři a nákupní ředitelé s rozhodujícím vlivem na nákupní rozhodování.

Celkový počet návštěvníků opět překonal rekordy z předešlých let a vyšplhal se na 7.987 osob, což je o 11,8% více, než v loňském roce.

Souběžně s rostoucí internacionalitou veletrhu roste i podíl zahraničních vystavovatelů, který letos dosáhl neuvěřitelných 48%. Většina z nich považuje Inter-tabac za jedničku mezi tabákovými veletrhy a pro významné firmy v podstatě neoddiskutovatelnou povinnost.

Vysoký objem uzavřených obchodů Tabáková branže se momentálně nachází v růstové fázi a je plná optimismu. Firmy z oblasti tabáku a tabákových potřeb očekávají i v letošním roce další nárůst obratu. Tomu odpovídal i zvýšený objem obchodování přímo na veletrhu. Celkový objem uzavřených obchodů letos dosáhl 115 milionů EUR (+66% oproti loňsku), přičemž na jednoho návštěvníka připadlo 18.944 EUR.

Odborní návštěvníci vedle uzavírání obchodů využívají veletrh zejména pro budování a udržování obchodních kontaktů, sbírání informací o novinkách v oboru a aktuálních trendech pro získání základní orientace na tabákovém trhu.

Spokojení návštěvníci i vystavovatelé Nemalá část vystavovatelů považuje Inter-tabac za jedinečnou příležitost v klidu předvést obchodním partnerům celou šíři svého sortimentu a vést s nimi v luxusním prostředí kvalitní obchodní jednání. To podle nich není nikde jinde možné. Na veletrhu Inter-tabac jsou totiž přítomni zástupci celého německého a evropského tabákového průmyslu.

Více než tři čtvrtiny vystavovatelů jsou spokojeny nebo dokonce velmi spokojeny s obchodními výsledky jejich účasti. Zhruba 60% vystavovatelů pak hovořilo o četných uzavřených kontraktech. Očekávání 80% vystavovatelů ohledně výsledků veletrhu byla naplněna, u 9,5% z nich dokonce překonána.

Vysoce spokojení byli tradičně i návštěvníci veletrhu. 90% návštěvníků ohodnotilo spektrum nabídky veletrhu za uspokojivé až velmi dobré. Více než 90% návštěvníků považuje letošní ročník za ještě vydařenější, než ten minulý. S návštěvou příštího ročníku veletrhu pak počítá 93,5% návštěvníků.

Podobně pozitivní nálada panovala i na straně vystavovatelů. 90% vystavovatelů počítá určitě nebo velmi pravděpodobně s účastí i na příštím ročníku veletrhu. Z toho 73% plánuje stejnou velikost stánku a 23% uvažuje dokonce o jejím rozšíření.

Nejžádanější sortimentní skupiny Nejžádanějším sortimentem na letošním veletrhu Inter-tabac byly doutníky a doutníčky, cigarety, kuřácké potřeby, jemný řezaný tabák, lulkový tabák, dýmky a cigaretový papír. Velký zájem návštěvníků si vysloužil i doplňkový sortiment, zejména luxusní lihoviny a ušlechtilá vína.

Příští ročník Ihned po skončení letošního ročníku byla zahájena registrace vystavovatelů na Inter-tabac 2012, který se koná v Dortmundu od 14. do 16.9. 2012.

Čeští i slovenští vystavovatelé mohou i nadále využívat služeb společnosti WebTrade CZ s.r.o., která je výhradním zástupcem Veletrhů Dortmund v ČR a na Slovensku a která vystavovatelům poskytuje komplexní servis pro přípravu stánků a expozic.

Pro více informací a rezervace výstavních ploch nás, prosím, kontaktujte na tel: 296 348 207, nebo emailem: office@webtradecz.cz

Přílohy

Autor: Datum poslední editace: 5.5.2017