Přejít na obsah
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1
Portál pro Vaše úspěšné podnikání v SRN
+420 296 348 207 Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1

JAGD & HUND 2019 – Nejvýznamnější prodejní veletrh pro myslivost a sportovní rybolov v Evropě

Veletrh JAGD & HUND Dortmund

38. ročník největšího evropského veletrhu potřeb pro myslivost JAGD & HUND 2019 pořádaný souběžně s veletrhem pro sportovní rybářství FISCH & ANGEL přilákal na dortmundské výstaviště tradičně vysoký počet návštěvníků. Oba veletrhy dohromady zaznamenaly přes 82.000 návštěvníků, kteří shlédli prezentaci více než 800 vystavovatelů ze 40 zemí. Veletrhy se i nadále těší vysokému zahraničnímu zájmu – třetina vystavovatelů a čtvrtina návštěvníků byla ze zahraničí.   

Tradičně silný mezinárodní profil veletrhu
Návštěvníci přijeli na veletrh tradičně zejména z Německa a přilehlých zemí Beneluxu. Vedle dalších evropských zemí však byly nezanedbatelně zastoupeny i exotičtější destinace jako např. Saudská Arábie, Čína, Jižní Afrika nebo Austrálie.
Silné mezinárodní zastoupení měli i vystavovatelé. Na veletrhu bylo zastoupeno celkem 40 zemí. Stejně jako u návštěvníků, i u vystavovatelů se objevili zástupci vzdálených mimoevropských zemí, například Jižní Koreje nebo Austrálie.

Spokojení návštěvníci
Mezi nejoblíbenější sortimentní skupiny na letošním veletrhu JAGD & HUND patřilo myslivecké a lovecké oblečení, zbraně a příslušenství, optika a nejrůznější potřeby a příslušenství pro myslivost. Nově se mezi nejsilnějšími návštěvnickými magnety objevila i oblast krmiv pro domácí zvířata, potřeb pro lovecké psy a pokrmy ze zvěřiny. Návštěvníci veletrhu dotazovaní nezávislou agenturou pro výzkum veřejného mínění vyslovili vysokou míru spokojenosti s veletrhem a šíří jeho nabídky. Naprostá většina dotazovaných návštěvníků počítá s návštěvou veletrhu i v příštím roce.
V rámci tradičního bohatého doprovodného programu proběhly zajímavé akce a ukázky. Vedle tradičních akcí typu Německého mistrovství ve vábení jelenů, předávání cen za myslivecké módní kreace International German RedFox Award, koncertů mysliveckých hudeb a ukázek dravců a loveckých psů byl specialitou letošního ročníku veletrh kulinářský WILD FOOD FESTIVAL. Na něm prezentovala své umění celá řada německých kuchařských celebrit, které se zaměřili na speciality ze zvěřiny a dravých ryb. Vedle toho se v rámci festivalu uskutečnilo několik workshopů s návštěvníky zaměřených na toto kulinářské téma.

Silné zastoupení českých firem
Veletrh JAGD & HUND 2019 zaznamenal tradičně silnou účast českých firem. Zúčastnily se jej následující společnosti: EK-DIPCIK, Erlicher s.r.o., Luko s.r.o., Meopta – optika, s.r.o., Nigth Pearl ZAHORI TRADE s.r.o., Vítex CZ a.s. a ZOOPO spol. s r.o. Slovensko reprezentovala na veletrhu firma Tvin-Turner.
Spokojení vystavovatelé
90% vystavovatelů uvedlo, že jejich očekávání byla na veletrhu splněna nebo dokonce překročena. 93% vystavovatelů pak počítá s účastí na veletrhu i příští rok, přičemž 20% z nich uvažuje o rozšíření plochy svého výstavního stánku.

Úspěšné pokračování veletrhu FISCH & ANGEL
Již šestý ročník veletrhu FISCH & ANGEL navázal na úspěšné etablování této samostatné rybářské expozice v minulých letech a potvrdil oprávněně silnou a samostatnou pozici jakožto samostatného veletrhu. Počet návštěvníků veletrhu opět vzrostl a další rozvoj zaznamenala i struktura nabízeného sortimentu a diváckých magnetů. Nejžádanějšími sortimentními skupinami na veletrhu bylo příslušenství pro sportovní rybolov, rybářské pruty a oblečení pro sportovní rybaření. Veletrh FISCH & ANGEL nabídl návštěvníkům opět četné doprovodné akce, jako např. ukázky a přednášky z oblasti muškaření, mořského rybolovu, výroby návnad a přípravy pokrmů z ryb.

Velký zájem o rezervace stánků na rok 2020

Ihned po skončení letošního ročníku byla zahájena registrace vystavovatelů na JAGD & HUND 2020, který se koná od 28.1. do 2.2.2020.

Čeští vystavovatelé mohou i nadále využívat služeb společnosti WebTrade CZ s.r.o., která je výhradním zástupcem Veletrhu Dortmund v ČR a na Slovensku a která poskytuje českým vystavovatelům komplexní servis pro přípravu stánku a veletržních expozic.

Pro více informací a rezervace výstavních ploch nás, prosím, kontaktujte na tel: 296 348 207, nebo emailem na: office@exportdosrn.cz

Více informací o veletrhu naleznete zde.

Internetové stránky veletrhu: www.jagdundhund.de

Přílohy

Autor: Datum poslední editace: 20.2.2019